Tumbuhan Interaktif yang boleh bertindak balas Dan Menyampaikan Emosi

Sekumpulan penyelidik di Universiti Keio Jepun sedang membangunkan tumbuhan interaktif, membolehkan tumbuh-tumbuhan untuk memaparkan emosi dan berkomunikasi dengan manusia. Menonton video selepas lompatan untuk melihat konsep yang unik dalam tindakan.
Tumbuhan interaktif
Pasukan ini telah berjaya untuk membuat tumbuhan hidup kelihatan lebih hidup, tetapi melampirkan penggerak kepada tumbuhan. Membangunkan pelbagai gerakan untuk menyampaikan emosi. Pasukan pembangunan menjelaskan:
"Tumbuhan ini digerakkan dengan menarik tali dari dua motor loncatan. Mengatur waktu pergerakan, terdapat dua sensor yang dilampirkan kepada tumbuh-tumbuhan, mikrofon dan sensor gerakan. Pergerakan tumbuhan berdasarkan apa sensor mengesan.
Sebelumnya penyelidikan telah menunjukkan bahawa jika tumbuhan mengusap-usap sekali sehari, pertumbuhan mereka disekat. Tetapi, kita telah melakukan ini projek loji bergerak selama hampir setahun, dan tidak ada tumbuh-tumbuhan telah layu. "

Lihat Video di bawah:

Pasukan kini bekerja di penggerak yang boleh mengendalikan tumbuhan pelbagai jenis, dengan pelbagai saiz dan kekuatan.-Sumber